במיקסר מקציפים את הביצים השלמות, מוסיפים את הסוכר
וממשיכים להקציף, מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב
כשהעיסה אחידה מוסיפים את הפרות היבשים והאגוזים
ומערבבים באמצעות כף
מניחים בתבניות ואופים כ-35 דקות, או לפי הצורך,
בחום בינוני
הערה: ניתן להשרות את הפירות היבשים במים
רותחים למשך שתי דקות, לפני שמוסיפים אותם לאגוזים.
ההשריה מוסיפה מעט לחלוחית לפרות ולעוגה
החומרים
מתכון לשתי תבניות מאורכות
גר'
אגוזים חצויים - לא קצוצים
300
גר' תערובת של
פירות יבשים: חתיכות של משמשים, תמרים,
שזיפים שחורים, דבלים וצימוקים
400
ביצים
4
כפות סוכר
10
כפות קמח תופח
14
עוגת פירות יבשים
של אסתי
אופן ההכנה
עוגה
לערבב הכל ביחד
לאפות בחום בינוני
כשהעוגה חמה לשפוך עליה כוס נס-קפה עם קצת קוניאק
ציפוי
החומרים
לעוגה
כוס קמח תופח
1
כוס שוקולית
1
כוס סוכר
1
גר' חמאה
200
כוס שמנת
מתוקה
½
ביצים
4
כפית תמצית
וניל
1
לציפוי
גר' שוקולד
מריר
100
כוס שמנת
מתוקה
½
עוגת שוקולית
של אסתי
ציפוי קרם
שוקולד
גרם שוקולד
מריר
100
כוס חלב
1/4
כפות סוכר
2
כפיות נס-קפה
2
להמיס בקערת מרק במיקרו
להוסיף 75 גרם חמאה
לערבב עד שהחמאה נמסה ונוצר קרם אחיד
למרוח על העוגה
העוגה טעימה יותר ביום שלמחרת, בתיאבון
העוגה
להקציף 5-6 חלבונים + 5 כפות סוכר
להוסיף החלמונים
וחבילה אחת של אינסטנט פודינג שוקולד
לאפות בתבנית עגולה
כשהעוגה אפויה וחמה להרטיב אותה בחצי כוס קפה חזק +
קצת קוניאק
השכבה מעל
להקציף
שמנת מתוקה
1
כוס חלב
1
אינסטנט
פודינג וניל
1
כפיות נס-קפה
3
כפות סוכר
2
למרוח את התערובת על העוגה לאחר שהתקררה מעט ולקרר
מעט במקרר
עוגת שכבות - אינסטנט פודינג
של אסתי
אופן ההכנה
לערבב היטב את כל החמרים עד קבלת בצק מוצק
יחסית. אם הבצק רך מדי – להוסיף מעט קמח
שליש מהבצק להכניס למקפיא עד שמתקשה
לשטח את 2/3 הנותרים מהבצק בתבנית אפיה ולמרוח
את הריבה
את הבצק הקפוא לגרד בפומפייה גסה מעל הריבה
אפיה
לחמם תנור ל-170 מעלות צלסיוס
לאפות כ-20 דקות עד שמשחים
לצנן מעט ולחתוך לריבועים. לאחר צינון מלא
לאחסן בקופסא אטומה
בתאבון
חומרים לבצק
שקית קטנה –
קמח תופח אוסם
1
גרם חמאה רכה
לא מלוחה
200
ביצים
2
שקיות סוכר
וניל
2
כוס (105 גרם)
סוכר
1/2
חומרים למלית
ריבה בכל טעם שאוהבים
או תפוחי עץ מגוררים עם מעט קינמון
עוגת הריבה המופלאה
של דורית
אופן ההכנה
העוגה: בקערת מיקסר מערבלים את כל חומרי
העוגה עם 5 החלמונים מ-5 הביצים עד לקבלת תערובת
אחידה
לאחר מכן לוקחים קערה נקייה ויבשה ומקציפים את חמשת
החלבונים
לקפל את הקצף בעדינות לתערובת, להכניס לתנור שחומם
מראש ל-180 מעלות צלסיוס, לאפות עד שקיסם יוצא יבש
הציפוי: ממיסים הכל בקערה ושופכים על העוגה
החלמון גורם לכך שהקרם יהיה מבריק ויפה
לצנן ולהגיש - רצוי לחברה מהשביל
החומרים
לעוגה מאתיים גרם פרג טחון טרי! חייב להיות טרי ולא
מהשקיות שמוכרים במקררי המרכולים
חצי כוס קמח אסם תופח
אחד וחצי כוסות סוכר - אני שמה פחות
כוס אחד רסק תפוחי עץ
כוס אחד שמן
שליש בקבוקון תמצית וניל
שליש בקבוקון תמצית רום
חמש ביצים
לציפוי
מאה וחמישים גרם שוקולד מריר
ארבע כפות חלב - אני שמה מים אם רוצה שיהיה פרווה
רבע חבילת חמאה
אופציונאלי 1 חלמון
עוגת פרג רטובה ונהדרת
של חוה
אופן ההכנה
להכין תערובת של הסוכר והטחינה למריחה
להכין תנור ל-180 מעלות ומגש עם נייר פרגמנת
להניח על הנייר מקבץ של 3 עלי פילו ולמרוח בתערובת,
לפזר מעל שכבה דקה של האגוזים
מעליהם שוב מקבץ נוסף של עלי פילו מריחה של
תערובת ופיזור שכבה של האגוזים
לחזור עד שנגמרים עלי הפילו כאשר לא מורחים כלום על
השכבה האחרונה
מכניסים לתנור ל-15עד 20 דקות . אין צורך לשמן
החומרים
כוס טחינה - מומלץ טחינת אל ארז
כוס סוכר
כוס אגוזים שבורים
חב פילו - להפשיר על פי ההוראות
בקלאווה
של חוה
אופן ההכנה
לעבד יחד כל חמרי הבצק במעבד מזון או עם וו גיטרה
במיקסר
להגיע למצב תחילת כדור
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, מכדררים כל חלק
עורכים בעזרת מערוך עלה בעובי כ-1/2 ס"מ וגודל כ- 20
על 30 ס״מ
יש לבחוש את מרכיבי מילוי מס׳ 1 יחד היטב
מורחים על גבי כל עלה מחצית מין המילוי, מגלגלים
לגליל, ומהדקים בסיס
לכל רולדה: מחוררים בעזרת מזלג לכל האורך
(פתחי אוורור/אדים), מורחים בביצה טרופה, זורים כ-1
כפית שומשום ומפזרים כ-1 כפית סוכר
מניחים בכל תבנית 2 רולדות עם מילוי מס׳ 1, מניחים 2
רולדות עם מילוי מס׳ 2 בתבנית השנייה
אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות
מצננים מעט, פורסים לפרוסות של כ- 1-1.5 ס"מ
החומרים
מרכיבים לבצק
כוסות
קמח מנופה
4
שקית אבקת
אפייה
1
שומן =
(50 גרם שמן זית + 50 גרם חמאה +50
גרם שמן קנולה) - בעבר השתמשו ב-200 גרם
מרגרינה
150 gr
כוס מים
מסוננים + 1 כפית חומץ
1/2
כוס
סוכר - בעבר השתמשו ב-1/2 כוס סוכר
1/4
ביצה
טרופה
1
מלח
קורט
גרד לימון או
תפוז
כפית
מילוי 1# אשר מספיק ל-2
רולדות
כוס ריבת
תפוזים
1/2
כוס טחינה
גולמית
1/2
מילוי 1# אשר מספיק ל-2
רולדות
כוס ממרח
תמרים משובח - קנוי
1
לציפוי לכל הרולדות
ביצה טרופה
1
כפית סוכר
1
כפית
שומשום/פרג
1
רולדה בצק פריך
מופחת שומן וסוכר
הסגנון של מינה
אופן ההכנה
לחמם מצרכים אלו (ללא פצפוצי אורז ושומשום)
בסיר גדול בחום נמוך תוך כדי בחישה והמסת החלבה
להוסיף את פצפוצי האורז, לערבב היטב
לפזר בתבנית כשמעליה נייר אפיה - או לשמן את התבנית
להדק היטב
לקלות את השומשום במחבת בחום נמוך ולפזר מעל התערובת
ושוב להדק על מנת שהשומשום יידבק היטב
אחרי חצי שעה לחתוך לקוביות ולהעביר לקופסא סגורה
החומרים
חלבה
200 gr
כפות דבש
6
כפיות קפה נמס
2
מזולה או חמאה
100 gr
כוסות פצפוצי
אורז
8
שומשום
100 gr
עוגיות חלבה ופצפוצי אורז - לא אפוי של מלכה
אופן ההכנה
הבצק:
שמים בקערת מעבד המזון את קוביות החמאה, הקמח,
החלמון, הדבש, אבקת הסוכר ומעבדים עד שנוצרים
פירורים גדולים. מוציאים מהקערה ויוצרים בעדינות
בידיים כדור בצק אחיד. עוטפים בנילון נצמד ומאחסנים
במקרר לשעתיים לפחות.
מחממים את התנור לחום בינוי- גבוה (170) מעלות.
משמנים את התבניות
מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול גדול
ודק. קורצים מהבצק עיגולים בגודל התבניות, מעבירים
את הבצק לתבניות ומהדקים היטב. מאחסנים את התבניות
המרופדות במקפיא 15 דקות לפחות (עד לילה) המלית:
שמים את הביצים והסוכר בקערה ומערבבים במטרפה ידנית
עד שהבלילה מבהירה קצת ומתקבל קרם. מוסיפים את
החלמונים, הגבינה, הקורנפלור וקליפת הלימון ומערבבים
לעיסה אחידה. יוצקים על תחתיות הבצק ואופים 20 דקות.
מנמיכים את חום התנור לבינוני- נמוך 150 מעלות
ואופים עוד 15 דקות , עד הזהבה. מצננים כ-20 דקות
בטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות
מחממים את התנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
ומכוונים למצב גריל הציפוי:
שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים לקצף יציב
מאד. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד כחצי
דקה. מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזליפים(או
מורחים בכף), שכבה אחידה מהציפוי על פני העוגות.
צכניסים את העוגות לתנור ואופים אותן כדקה עד שהקצף
משחים קלות, מוציאים ומגישים מיד. הסוד:להכין
את ציפוי המרנג ולהוסיף אותו לעוגה רק סמוך מאד
להגשה, כדי שיהי טרי וטעים ככל האפשר.
החומרים
לתחתית
1 חבילה-100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות בגודל בינוי
אחד וחצי כוסות (210) גרם קמח
1 חלמון
1 כפית דבש או גלוקוז (להשיג בחנויות קונדיטוריה)
שלש כוס + 1 כף גדושה (50) גרם אבקת סוכר למלית
3 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 חלבונים
2 מכלים (500) גרם גבינה לבנה 9%
1 כף (7 גרם) קורנפלור
קליפה מגוררת מ-1 לימון לציפוי
3 חלבונים
שני שליש כוס (130 גרם) סוכר
מתכון של מיכל לוי-אלחלל
6-8 יחידות בתבניות אישיות בקוטר 10 ס"מ- אפשר לאחד
ולשים בתבנית אחת
טארט גבינה לימוני בציפוי מרנג
של נוגה
אופן ההכנה
וכהרגלי: להוסיף מצרך אחרי מצרך ולערבב אחרי כל
תוספת. כלומר קערה אחת וכף אחת וכוס מידה
שלושים עד ארבעים דקות בחום של 180 מעלות
החומרים
ביצים
3
כוס סוכר
1
מלח
קורט
תמצית וניל
כוס שמן
1/2-3/4
כוס קמח
1
כפית אבקת
אפיה
1
כפות קינמון
2
צנצנת
דובדבנים ללא הנוזלים
1
כפות סוכר
דמררה לפיזור
2
עגת דובדבנים של עלמה
של נוגה
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את כל המרכיבים. למזיגת
הטחינה מומלץ להשתמש בכוס השמן על מנת שהטחינה
לא תידבק בכוס
למרוח בשתי כפות טחינה גולמית תבנית
סיליקון ולפזר 2 כפות שומשום (או קוקוס למי שלא
אוהב שומשום) - רצוי
תבנית קיגלהוף בקוטר 24, כי אז היא מאוד מרשימה.
אפשר גם בתבנית חד פעמית מרובעת
לשים את התערובת בתבנית
לאפות בטמפרטורה של 180 מעלות, כ-40
דקות. מצננים קלות והופכים את התבנית לצלחת הגשה
כשהעוגה יוצאת מהתנור בעודה חמה לכסות
אותה במגבת, טעימה מאד כשחמה, אבל גם ביום אחרי,
רכה מאד ההפך מעוגת חנק
החומרים
ביצים
3
שלשת רבעי כוס
שמן
- 180 ml
אחד וחצי כוס
סוכר
- 300 gr
כוס מיץ
תפוזים טבעי
- 240 ml
שני כוסות קמח
רצוי תופח, או להוסיף 2 כפיות אבקת אפיה
לקמח רגיל
- 280 ml
שלשת רבעי כוס
טחינה גולמית
- 180 gr
שקית סוכר
וניל
1
עוגת טחינה שומשום - קרין גורן
מרגו
של ניצה
אופן ההכנה
מגרדים קליפת תפוז גדולה - במגררת מיקרופליין
סוחטים מהתפוז את המיץ - אם לא מספיק, משלימים כמות
עם קצת מים
מדליקים אש מתחת למחבת מלאה מים עד מחציתה, כשבתוכה
יושבת קערת פיירקס יבשה. שמים בפיירקס סוכר ומיץ
תפוזים, מערבבים בעדינות עד שאין גרגירים
כשהסוכר נמס לחלוטין, מוסיפים קוביות שוקולד וחמאה.
בוחשים עד שהכל הומוגני. מכבים אש
מורידים מהעיסה הזו 8 כפות קרם (חצי כוס) ושמים בצד
בעודה חמה, שופכים לתוך עיסת השוקולד הנותרת את גרד
התפוז, הביצים, הקמח ואבקת האפייה (כן, בכמות הזו!
ככה העוגה יוצאת פירורית ונימוחה). בוחשים מהר
והיטב, עד שהעיסה הומוגנית
שופעים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בשליש
התחתון של התנור, 30 דקות בול, בחום של 180 מעלות
צלסיוס - 356 פרנהייט
מוציאים, שופכים עליה את חצי כוס הקרם בעודה חמה
ומורחים אותו באחידות בעזרת גב כפית, רק בחלק העליון
שלה. היא די נמוכה, טעימה אבל לא לקטנים. אפשר לגרד
עליה מלמעלה פסים דקיקים של קליפת תפוז ויוצאת עוגה
נהדרת
החומרים
גרדת תפוז מתפוז שלם
ביצים שלמות
3
מיץ תפוזים סחוט טרי - שלושת
רבעי כוס
150 ml
סוכר חום או זהוב או דמררה -
שלושת רבעי כוס
150 gr
שוקולד מריר שבור לקוביות
300 gr
חמאה או מחמאה
200 gr
קמח רגיל - כוס אחת
130 gr
אבקת אפייה - שקית שלמה, או
כף מחוקה
10 gr
תבנית מלבנית 25-35 סנטימטר
1
נייר אפיה
עוגת שוקולד-תפוז אודטה דנין
של ניצה
אופן ההכנה
מערבבים ביד 2 ביצים
מוסיפים 5 כפות סוכר, תוך הקצפה ביד
מוסיפים הפקאנים, השקדים, הצימוקים, גרירת השוקולד,
הקמח ומיץ הלימון לתוך תבנית מאורכת ששימנו וקימחנו
מכניסים לתנור חם 180 מעלות
אחרי חצי שעה להפוך את העוגה בתבנית, סך הכל כשעה
לשאוף לעוגה יבשה עד חרוכה. רצוי לפרוס לפרוסות דקות
ואפשר להקפי
חומרים
כפות סוכר
5
פקאנים או
אגוזי מלך - חצאים, מרוסקים' אני שמה כמות
גדולה יותר
חב
שקדים - כנ"ל
חב
צימוקים
חב
מדרגות שוקולד
מגוררות בפומפיה
6
כפות קמח אוסם
תופח
7
מיץ לימון
ממותק - אני שמה טרי
כף
עוגת ט"ו בשבט של ניצה
אופן ההכנה
מלית -
שמים את כל החומרים בסיר על אש קטנה ומבשלים עד
שהתערובת אחידה
בצק
לערבב את כל החומרים בקערה . התערובת יוצאת פרורים
פרורים
מניחים נייר אפיה על תבנית תנור ומפזרים מחצית
מהתערובת
אפשר להעזר בנייר נוסף. מניחים אותו על התערובת,
ובעזרת תפיחות קלות בידיים להדק. מפזרים את המילית
בעדינות ומעליהם את שאירית הבצק בתוספת אגוזים
קצוצים מהדקים קלות בעזרת הידים לקבלת משטח אחיד
אופים בחום בינוני 160 מעלות כ30 דקות או עד קבלת
צבע זהוב
מוציאים מהתנור ומצננים כ10 דקות. חותכים לריבועים
/מעוינים
בהצלחה ספרו לי איך היה. לשאלות אפשר להתקשר לנייד
שלי
פנינה
0542135573
החומרים
למלית
עיסת
תמרים
500 gr
סילן טבעי
חצי כוס
מים רותחים
כוס
קליפת לימון
מגורר
1
מי שושנים
כף
לבצק
כוסות שבולת
שועל להכנה מהירה
2
כוסות קמח מלא
2
אבקת אפיה
1
כפית מלח
1/4
כוס סילן טבעי
1
כוס שמן
חמניות/קנולה
1/2
כפית קנמון
1
חתוכיות תמרים
של פנינה טולדנו
אופן ההכנה
מבלי להפריד, הכל יחד במיקסר עד לעיסה אחידה צמיגית
ודי נוזלית
אפשר להוסיף טעמים כמו גרידת לימון או תמצית וניל
למרוח תבנית פיירקס (לא חד פעמית) במרגרינה ולפזר
סוכר רגיל. עליו להניח פירות (מלבד תפוחים): ענבים
שלמים, אגסים קלופים ועוד
מעל להניח את עיסת הבצק
להכניס לתנור ב-170 מעלות עד להזהבה, ואז לבדוק
שהעוגה אפויה
החומרים
כוסות קמח
רגיל
2.5 - 2.25
אבקת אפייה
חצי חבילה
ביצים
3
אשל/שמנת
חמוצה
1
כוס סוכר
3/4
חבילה
מרגרינה:- רק מרגרינה, שימוש בחמאה נותן טעם
חזק ששולט
1/2
עוגת פירות
רחל אורן
לתבנית
אינגליש קייק אחת
אופן ההכנה
להקציף
חמאה + סוכר כ-10 דקות להוסיף
ביצים, קמח וחלב לסרוגין, קליפת לימון
לאפות בחום בנוני
לבדוק אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם בגמר
האפייה לחרר את העוגה החמה עם מזלג
מרכיבים
600 גרם שומשום לא קלוי
כוס סוכר לבן
2 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
כוס קמח תופח
2 ביצים
חצי כוס שמן קנולה
אופן ההכנה
ללוש את כל החומרים לעיסה( להעזר בקערת מים, כדי לטבול את
הידיים ואז ללוש), לתת לעיסה לעמוד קצת ואז להרטיב הידיים
לקחת חופן – כדור , להניח מעל ניר פרגמנט ולפחוס ( להרטיב את
קצות האצבעות ולהדק שיהיה דק). אפשרות אחרת, להדק חצי מכמותהעיסה מעל ניר אפיה לעשות חצי אפיה ואז
עם סכין פיצה לחתוך.האפיה בתנור שחיממנו ל-180 מעלות. לאפות
עד שמשחים יותר מזהוב. יש לשים לב לא לצופף את העוגיות
הערות: אפשר להוסיף שקד באמצע. אפשר להחליף חלק מהשומשום
בגרעיני חמנייה, דלעת...כיד הדמיון
שומשומיות של אילנה
אופן ההכנה
לערבב את הקמח והמלח
להוסיף את השמן והמרגרינה
להוסיף את השומשום והגבינה
להוסיף את המים ללוש היטב
להכניס למקרר לשעה
לרדד את הבצק בעובי 1 ס"מ לחתוך מקלות
להכניס לתנור חם, בחם של-200 מעלות
חומרים
כוסות קמח
5
מרגרינה, אפשר
מחמאה
1
כוס שמן
1/4
גרם שומשום
150
גרם גבינה
צהובה מגורדת: גלבוע
200
כוס מים
פושרים
3/4
כפית מלח, לפי
הטעם
1
מקלות גבינה צהובה של בלהה
אופן ההכנה
לבצק מערבבים את כל מצרכי הבצק לבצק אחיד
יוצרים כדורים קטנים מכניסים את המילוי וטובלים
בזעטר או שושום
לחמם תנור ל-180 מעלות, אופים בחום עד השחמה
חומרים
בצק
כוסות קמח
תופח
3
מלח
קורט
גביע גבינה 5%
תנובה
1
כפות שמן
4
מילוי
זיתים ללא חרצן
גבינה פטה
גביניות
שוקולד מושלג אם תרצו חטא בחום של חוה
אופן ההכנה
לערבב הכל אם קצת דביק להכניס למקרר
לעבד לרולדה ולחלק ל-5 ולרדד כל חלק למלבן צר באורך
התבנית-20 סמ רוחב
מילויים
ריבה למרוח עם אגוזים קצוצים וקוקוס
שוקולד למריחה , קוקוס
תמרים קוקוס
או כל מילוי שאוהבים
שלושה קיפולים לסגירת הרולדה, לחתוך כל רולדה
לפרוסות, כמעט עד הסוף
לשים את הרולדות על נייר פרגמנט בתנור 170 מעלות עד
שמשחים, כחצי שעה
אחרי שמתקרר לחתוך עד הסוף ואחרי שמתקרר או לפני
הגשה לפזר אבקת מרק - בתוך קופסה אטומה במקרר
החומרים
שמנת חמוצה
1
קמח אוסם תופח
קטן
1
חמאה
רכה (להשאיר כשעתיים מחוץ למקרר)
200 gr
עוגיות של
יהודית גליק
אופן ההכנה:
טורפים היטב את החמאה עם הסוכר במיקסר ומוסיפים את
הביצים תוך טריפה, כל אחת בנפרד
מערבבים את הסודה לשתייה עם גביע השמנת ומוסיפים
לקערה, מוסיפים את הבננות, הקמח והווניל ומערבבים
היטב, מוסיפים את האגוזים ומערבבים מעט
משמנים תבנית שקעים בחמאה רכה או מרפדים אותה
במנג'טים וממלאים בתערובת עד שני שליש הגובה.
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180)
מבלי לייבש
מוציאים מהתנור , משהים כ-2 דקות , מוציאים מהתבנית
ומצננים
מערבבים בקערית קטנה את אבקה הסוכר עם הלימון
ומזליפים על המאפינס, לאחר שהצטננו
הערות:בישול בננות צריך להיות איטי כדי שגם החלק
הפנימי של הבננה יתרכך. כשמכינים בננות למילוי של
פאי, יש לעשות זאת מהר ככל האפשר ולהשתמש בסכין
פלסטיק או כסף. משום שהמתכת והחמצן באוויר משחירים
את הבננות
החומרים
לבצק
גרם חמאה
100
כוס סוכר
1
ביצים
2
כפית סודה
לשתייה
1
גביע שמנת
חמוצה
1
כוס בננות
מעוכות במזלג: 3-2 בננות
1
כוס קמח
1.5
כפית תמצית
וניל
1
גרם אגוזי מלך
קצוצים גס
100
לציפוי
כפות גדושות
אבקת סוכר
3
כף מיץ מלימון
1
מאפינס בננות
של נוגה
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180), מרפדים את
התבנית בנייר אפייה השכבה הראשונה-
הקלתית: מנפים את הקמח לתוך קערה, דרך
מסננת או נפה, מוסיפים את הסוכר והשקדים הטחונים
ומערבבים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד
שמתקבל בצק אחיד. מעבירים את הבצק לתבנית, משטחים
ומהדקים לתחתית, אופים כ-25 דקות, עד הזהבה. מוציאים
מהתנור אך לא מכבים אותו השכבה השנייה- קרם
השוקולד הלבן: ממלאים סיר בינוני במים עד
שליש מגובהו ומרתיחים, מניחים מעליו קערה חסינת חום
או סיר נוסף ובה השוקולד הלבן, כך שתחתית הקערה לא
תיגע במים וממסים את השוקולד, תוך ערבוב מדי פעם (
לחליפין ממסים את השוקולד במיקרוגל, בעדינות ובהדרגה
כדי שלא יחרך). מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים היטב
למרקם חלק. מניחים בצד. שמים את השמנת המתוקה, השמנת
החמוצה, הביצה ואבקת הסוכר ומערבלים במהירות בינונית
כדקה. מוסיפים השוקולד והחמאה המומסים ומערבלים כדקה
נוספת, לקרם חלק.יוצקים על הבצק האפוי ומחזירים
לתנור לכ-20 דקות, עד שהקרם מתייצב ומזהיב קצת.
מוציאים מהתנור ומכבים אותו, מצננים כ-20 דקות השכבה השלישית-
זיגוג השוקולד המריר: ממלאים סיר בינוני
במים עד שליש מגובהו ומרתיחים מניחים מעליו קערה
חסינת חום או סיר נוסף ובו השוקולד המריר, החמאה,
אבקת הסוכר והחלב, כך שתחתית הקערה לא תיגע במים
וממסים תוך ערבוב מדי פעם עד למרקם חלק (אפשר
במיקרוגל בהדרגה), יוצקים את הזיגוג על שכבת קרם
השוקולד הלבן, מאחסנים במקרר שלוש עות- עד לילה.
כעבור כשעה, לאחר שקרם השוקולד מתקרר ומתייצב, מכסים
את התבנית ברדיד אלומיניום וממשיכים לאחסן כך במקרר. ההגשה:
חותכים לחתיכות מלבניות ומגישים
החומרים
המרכיבים לתבנית בגודל 18-28 ס"מ
זמן ההכנה: כ-4 שעות- כולל 3 שעות קרור
איך שומרים: מכוסה במקרר כשבוע
שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפיה: יוצאים סה"כ
כ-48 עוגיות לחמם התנור מראש לחום 180 מעלות משך האפיה כ-10 דקות בתנור מצב טורבו או כ-15
דקות בתנור רגיל
מחממים מעט את השמן במיקרו, כ-1/2 דקה
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון, מוסיפים
את הסוכר ומעבדים למחית חלקה
מוסיפים את יתר המרכיבים למעט אגוזים ושקדים, לא
לעבד יותר מדי
בסוף מוסיפים את תערובת האגוזים והשקדים ומערבלים
קלות, המצב הרצוי שנוכחותם בתוצאה הסופית יורגש
מעבדים לכדור, הבצק עדין ודביק ומעט קשה לעבוד איתו
אז בסבלנות
מכניסים לניילון ושומרים במקרר לפחות 1 שעה
מחלקים הבצק ל-4
יוצרים גליל מכל חלק, מחלקים את הגליל ל-12 חלקים
בודדים
אפשר להניח עיגולי הבצק בתבנית כמו שהם ו/או ליצור
נקנקיות בצורת חצי סהר - שזו הצורה המסורתית
אופים כאמור
מצננים העוגיות לפחות כ-1 שעה
להגשה זורים אבקת סוכר עם מסננת
החומרים
שמן קנולה מעורב עם שמן זית
במקור חמאה רכה
150 gr.
סוכר
100 gr.
קמח = 2 כוסות קמח
280 gr.
שקדים לא קלויים ואגוזי מלך,
קצוצים עם סכין
100 gr.
כפית אבקת אפיה = 1/2 שקית
1
ביצה טרופה
1
מלח
קורט
כפית חומץ
1
כפות אוזו -
או כל סוג אחר של ארק
2
עוגיות מתוקות נימוחות עם שקדים ואגוזי מלך - קורבייה
מהמטבח של מגורשי ספרד
מחנה פטילון
אופן הכנה
שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפיה: יוצאים סה"כ
כ-48 יחידות
לחמם התנור מראש לחום 180 מעלות
משך האפיה בין 25 ל-30 דקות לכל תבנית
ללוש יחד כל המרכיבים עם וו לישה במיקסר ו/או מעבד
מזון למצב כדור, להמנע מלישת יתר
לתת לבצק לנוח כ-10 דקות בטמפרטורת החדר מכוסה
בניילון
לחלק ל-4, ליצור מכל חלק גליל, כל גליל לחלק ל-12
מכל חלק ליצור כעך ע"י גלגול ומעיכה עם כף היד כלפי
משטח כמו שיש, לסגור
לציפוי
בכלי נפרד לטרוף ביצה עם מעט עלי תימין ומרווה
קצוצים, קורט מלח פלפל, 1/2 כפית שמן זית ו-1/2 כפית
חומץ
את התערובת להבריש במברשת סיליקון על גבי העוגיות,
לצפות כל עוגיה בשומשום, לסדר על גבי תבניות ולאפות
החומרים
כוסות קמח = 1/2 ק"ג
3
כוס מים חמימים
1/2
שמן קנולה מעורב עם שמן זית
במקור 200 גרם מרגרינה
200 gr.
כפית חומץ
1
כפית אבקת אפיה
1
כפית מלח
1
סוכר
קורט
כפית קצח
1
עוגיות מלוחות (כעכה) מהמטבח של מגורשי ספרד
מינה פטילון
הכנה
להכניס
כל מרכיבי הקרקרים למיקסר
עם
להב גיטרה לערבל עד קבלת כדור - לאזן עם מים קמח
טיפין טיפין
לחלק
הבצק לשני חלקים
להכין
נייר אפייה על משטח ישר
לערוך
מכל חלק עלה המתאים לגודל תבנית האפייה – עובי
0.3 מ"מ
בעזרת
מזלג לנקב חורים על כל העלה
בעזרת
גלגלת וסרגל או סכין למתוח קווים שתי וערב או
באלכסון אשר יתאימו לגודל הקרקרים הרצוי
להעביר
נייר האפייה הערוך לתבנית התנור
למרוח
בעזרת מברשת סיליקון ביצה טרופה
לפזר
מעל התערובת הגרעינים והמלח
לאפות כל תבנית בנפרד –
חום 180-170 מעלות כ-20 דקות – טורבו – לפרק
לקרקרים
לשמור בכלי סגור
מרכיבים
לבצק
הקרקרים - מיועד ל-2 תבניות תנור
כוסות קמח לבן/מלא -
תלוי כמה בריאות אתם רוצים
2
שקית אבקת אפיה
1
כוס שיבולת שועל
1/2
כוס שמן זית/קנולה
1/2
כף חומץ
1
כוס מים מסוננים
3/4
כפית מלח גס
1
כוס שומשום
1
כפית קצח
1
לציפוי
מעל הקרקרים
ביצה
טרופה
1
כפות שומשום
2
כפות גרעיני
חמנייה
2
כפות גרעיני
דלעת
2
כפית קצח
1
כפית מלח רגיל
1/2
קרקרים/מציות – מלוח עם שיבולת שועל ושמן זית
ריבועי אגוזים פריכים
רבקה סבו
Breads - לֹחמים
להכנת 2 ככרות עגולות
בקוטר כ-30 ס"מ כל אחת
אופן ההכנה:
מכניסים את
השאור ואת המים לכערה גדולה ומערבבים ליצירת
בלילה נוזלית, מפזרים את השמרים ובוחשים לתוך
התערובת
מערבבים את הקמחים, שיבולת, סילן, קקאו ומלח יחד
– בהדרגה מוסיפים לתוך נוזל השמרים והשאור –
שואפים לקבלת בצק רך אך לא דביק – לאזן עם קמח
ומים טיפין טיפין.
לשים את
הבצק על משטח עבודה מקומח קלות או במיקסר עם וו
לישה במשך כ-10 דקות. יוצרים בצק גמיש מאוד וחלק
משמנים את הכערה עם 1 כפית שמן זית, מחזירים את
הבצק לכערה, מכניסים לניילון גדול ומתפיחים במשך
שעה עד שעתיים - להכפלת כמות (תפיחה ראשונה).
מחלקים את
הבצק ל-2 כיכרות – מכסים עם ניילון למשך כ-10
דקות (תפיחה 2). מעצבים כל מנה לכדור עגול – תוך
עיבוד מועט ככל האפשר.
עורכים את
הכדורים על תבנית אפייה מצופה בנייר אפייה –
מכסים בניילון – מתפיחים במשך 1 עד 2 שעות –
(תפיחה 3 ואחרונה).
מסירים את
הניילון – מפזרים בנדיבות קמח מעל הככרות –
חורצים שתי וערב.
מחממים התנור ל-220 מעלות –
מניחים כערה חסינת אש עם מים בתחתית
אופים 15
דקות ב-220 מעלות מנמיכים ל-180 מעלות ואופים עוד
15 דקות
חומרים
מחמצת שאור
200 gr
כוסות מים מסוננים
2
כף שמרים יבשים
1
גרם קמח לבן
450 gr
קמח מלא או קמח ללחם
450 gr
כף מלח גס
1
כוס סילן
1/4
כוס שיבולת שועל
1/4
כף קקאו משובח
1
אפשר להוסיף
אגוזים
וגרעינים
חופן
כוס
כוסמת מבושלת
1/2
לחם שאור עם טוויסט אצטקי
הסגנון של מינה
שני
ככרות לחם נימוח עם קרום דק וקשה מאובק בקמח
- למביני דבר
נטול כמעט מלח – מתאים לנקניקים משובחים, גבינות יבשות
וריבה ביתית
אופן ההכנה
מנפים את הקמח לתוך קערה נוחה ללישה מוסיפים 2
כפות שמרים יבשים ו-1 כף סוכר, מוזגים לאותה גומה
את המים הפושרים, בוחשים - מעט, מכניסים את הקערה
לניילון גדול, קושרים, מניחים ליצירת בועות השמרים
במקום חמים (40 מעלות) למשך 20 דקות, מוסיפים את
המלח, מערבבים מעט בעזרת כף, מכסים בניילון גדול
ומתפיחים במשך כ-30 דקות -- תפיחה 1
מעבירים את העיסה למשטח שיש או למיקסר עם וו לישה
ולשים במשך 10 דקות, מורחים בכערה 1 כף שמן זית,
מעבירים לתוכה את הבצק, מכסים שוב עם ניילון
גדול, מתפיחים במשך כ-30 דקות -- תפיחה 2
מפזרים מעט קמח על משטח (שיש או דומה) "שופכים"
בעדינות את הבצק על גבי השיש, יוצרים 2 ככרות
מאורכים, מפדרים עם הרבה קמח
מעבירים בצורה מקבילה את שני הכיכרות למגש
אפיה גדול של תנור, מכוסה בנייר אפיה, חורצים
כ-5 חריצים אלכסוניים ע"ג הכיכרות, מתפיחים במשך
כ-30 דקות -- תפיחה 3)
מחממים תנור האפייה לחום 220 מעלות בתחתית
התנור מניחים קערית חסינת אש בתוכה מים קרים
(אפשר מהברז) אשר יצרו אפקט אדים/לחות מתאים
ללחם זה
מכניסים את התבנית לתנור, אופים במשך 15 דקות,
מנמיכים ל-180 מעלות לעוד כ- 15 דקות
בגמר האפייה מניחים את הלחמים על גבי רשת צינון
מחוץ לתנור
אם רוצים קרום קשה ופציח משאירים כך עד להתקררות
הלחמים, אם רוצים קרום מעט גמיש אז
מברישים את הלחמים במים עם מברשת סיליקון מומלץ לשמור במקרר
חומרים
קמח לבן
מתוך כמות זו יש לשמור בצד
כוס לצורך קימוח ואיבוק
1 Kg
כפות שמרים יבשים
2
כף סוכר
1
כפית מלח
1
כוסות מים מסוננים
פושרים
2
אפשר להוסיף
רוזמרין, טימין ומרווה
קצוצים לתערובת
מעט
כפית קימל
1
לחם טוסקני לבן
הסגנון של מינה
הכנה
יוצקים את המים לתוך קערת מערבל
מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבלים מעט
מוסיפים לפי הסדר את השאור, קמחים, שיבולת שועל
והמלח, מערבלים במשך כ-4 דקות
בעזרת וו לישה, מהירות איטית, להגיע לבצק חלק ורך
מאוד, ניתן לאזן עם מים וקמח (כף כף) כדי להגיע למצב
הרצוי, לתת לבצק לנוח 20 דקות - התפחה ראשונה
מעבירים את הבצק למשטח חלק וממשיכים ללוש בעזרת
הידיים - בתנועות משיכה וגלגול - 5 דקות נוספות
להעביר את הבצק לקערה משומנת ב-1 כפית שמן זית,
לכסות בניילון, ולהתפיח במשך 1 שעה עד שעתיים (התפחה
שנייה), כאשר הבצק מכפיל את נפחו, מעבירים למשטח
עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל-2
על כל חלק מפזרים את התוספת האהובה עליכם, אוספים את
קצוות הבצק מסביב ויוצרים כעין שקית, הקצה האסוף
יונח על גבי תבנית אפייה מצופה בנייר אפייה מאובק
בקמח, מעצבים כדור/כיכר מכל חלק - גודל הכיכר בערך 5
ס"מ גובה וכ-25 ס"מ קוטר - מאבקים עם הרבה קמח, ( 2
הכיכרות יונחו על גבי אותה התבנית) חורצים חריצים
שתי וערב, מתפיחים
במשך כ-1/2 שעה - התפחה 3 ואחרונה
מחממים התנור ל-220 מעלות, להניח קערה חסינת אש עם
מים מהברז בתחתית התנור
אופים 15 דקות בחום 220 מעלות, מנמיכים ל-180 ואופים
עוד כ-15 דקות
מצננים על רשת צינון במשך כשעה
רצוי לשמור במקרר
מרכיבים
קמח לבן מנופה
350 gr.
קמח מלא
150 gr.
כוסות שיבולת
שועל
2-1
שאור
500 gr.
כף שמרים
יבשים
1
כף סוכר
1
כפית מלח
1
כוס מים
מסוננים
1
כוס קמח לבן בנוסף לאיבוק
וקימוח
1
אפשר להוסיף לפי טעם אישי
בצל ירוק/ עירית פרוסים
1
עלי מרווה קצוצים
2
גבעולי טימין – עלים
בלבד
2
גבעול קטן של רוזמרין – עלים
בלבד
1
חופן שקדים/אגוזי מלך -
קצוצים
1
כפית קימל
1
כפית ג'ינג'ר
1
בצל קצוץ מטוגן להזהבה קל
1
שיניי שום קלופות מטוגנות מעט
עגבניות מיובשות חתוכים
לרצועו
צימוקי
זיתים מגולענים פרוסים
לחם שאור בהיר עם שיבולת שועל
בנוסח מינה
משמש כתוספת לבצקי
לחמים – מסייע למרקם קפיצי בלחם שמות נוספים לעיסה
ה"סודית" ועתיקת היומין: מחמצת, מוגה, ויש עוד תהליך שלוקח
שבוע ימים ושנשמע מייגע ומיותר – אבל פעם אחת תנסו ותיראו
את ההבדל אחרי הפעם הראשונה
אפשר לחדש את העיסה לצמיתות
יום
1: נניח מתחילים ביום א' בשבוע להקלת הספירה מכינים מיכל
פלסטיק בנפח 1-2 ליטר עם מכסה, לתוכו מכניסים
כוסות קמח
1+1/4
כוס מים
מסוננים מהברז
3/4
כף צימוקים
1
מערבבים בעזרת כף עץ מכסים עם השארת
פתח קטן מאוד לאוויר – מניחים על השיש בטמפ׳ כ-20 מעלות
יום 2 מוסיפים לתוך הכלי
- אותה כמות כנ"ל ללא צימוקים חוזרים על הנ"ל
יום 3 חוזרים על הנ"ל
יום 4 כנ"ל בשלב זה התערובת
אמורה לתפוס ולהדיף ריח חמצמץ - בתולי
יום 5 אפשר להתחיל לעבוד
עם המחמצת - כמו הכנת לחם שאור למשל במידה ולא משתמשים
בה – שומרים בכלי סגור היטב – במקרר פעם בשבוע יש לחדשה על ידי שימוש או
זריקת מחצית הכמות ותוספת 1+1/4 כוסות קמח ו-3/4 כוס מים
– לערבב ולסגור במקרר
הכנת עיסת שאור
הסגנון של מינה
הכנה
יוצקים את
הכוסמת והמים לתוך קערת מערבל מוסיפים
את השמרים והסילן, מערבלים מעט מוסיפים
לפי הסדר את השאור, קמחים, שיבולת שועל והמלח,
מערבלים במשך כ-4 דקות בעזרת וו
לישה, מהירות איטית, להגיע לבצק חלק ורך מאוד,
ניתן לאזן עם מים וקמח (כף כף) כדי להגיע למצב
הרצוי, לתת לבצק לנוח 20 דקות. התפחה ראשונה מעבירים
את הבצק למשטח חלק וממשיכים ללוש בעזרת הידיים
בתנועות משיכה וגלגול – 5 דקות נוספות להעביר את
הבצק לקערה משומנת ב-1 כפית שמן זית – לכסות
בניילון – ולהתפיח במשך 1 שעה עד שעתיים (התפחה
שנייה) – כאשר הבצק מכפיל את נפחו – מעבירים
למשטח עבודה מקומח מחלקים את
הבצק ל-2 – משטחים מעט כל חלק ועליו מפזרים את
תערובת אגוזי המלך. מגלגלים ומעצבים לכיכרות
מאורכים שיונחו על גבי תבנית אפייה מצופה בנייר
אפייה. גודל כל כיכר כ- 5 ס"מ גובה ו-כ: 30
ס"מ אורך – מורחים בביצה – מפזרים גרעיני
חמניה/דלעת/שומשום
שני הכיכרות יונחו על גבי אותה התבנית.
חורצים חריצים שתי וערב - מתפיחים במשך
כ-1/2 שעה, התפחה שלישית ואחרונה מחממים את
התנור ל-220 מעלות, להניח קערה חסינת אש עם מים
מהברז בתחתית התנור אופים 15 דקות בחום 220 מעלות – מנמיכים ל-180
ואופים עוד כ-15 דקות - מצננים על רשת
צינון במשך כשעה - רצוי לשמור במקרר
מרכיבים
קמח לבן מנופה
350 gr.
קמח מלא
150 gr.
כוס שיבולת שועל
1
כוס שאור
1
כוס כוסמת מבושלת ב-2 כוסות
מים במשך 15 דקות
1/2
כף שמרים יבשים
1
כוס סילן
1/4
כפית חומץ
1
כפית מלח גס
1
כוס קמח לבן בנוסף – לאיבוק
ואיזו
1
חופן אגוזי מלך – מעורבבים עם
כפית סילן וקורט מלח פלפל
1
בצל ירוק פרוס לפרוסות
1
פלפל שאטה יבש וקצוץ או 1/4
כפית פפריקה חריפה
1/2
זר עלי תיבול - טימין, מרווה,
רוזמרין - קצוצים
1
כפית ג'ינג'ר
1
לציפוי
ביצה טרופה
1
כפית חומץ
1
כפית שמן זית
1
כפית סילן
1
מלח
קורט
לחם שאור עם כוסמת, שיבולת שועל ואגוזי מלך
בסגנון מינה
למה הם
שונים? ... מפני שלחלת שבת רוצים להוסיף מתיקות חגיגת שתי חלות ענקיות – על תבנית תנור אחת – מרופדת בנייר
אפייה
הכנה
מערבבים בקערת מיקסר, וו לישה, במשך כ-5 דקות
את המים, השמרים, הסוכר, המלח, השמן, הביצים,
צימוקים, עשבי תיבול ו-5 כוסות קמח, אם יש צורך
מוסיפים בהדרגה כוס קמח נוספת עד יצירת בצק מגובש (-
+)
מעבירים למשטח עבודה מקומח (שייש למשל) ממשיכים ללוש
ביד בתנועות משיכה וגלגול עוד כ-5 דקות, הבצק אמור
להתקבל עדין ונעים, מכדררים
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ב-1 כף שמן זית –
מכסים בניילון – מתפיחים תפיחה ראשונה (30 מעלות –
אפשר גם בתנור) – במשך כשעה
מחלקים את הבצק ל-2 – כל חלק מחלקים ל-4 (סה"כ 8 ל-2
חלות) – יוצרים מהם רצועות/נקנקיות באורך כ-30 ס"מ –
קולעים צמה שמנמנה והדוקה מכל 4 רצועות – 2 חלות
כאמור – סוגרים הקצוות, ומקפלים מעט מתחת לחלה
מניחים שתי החלות בעדינות על תבנית האפייה – מתפיחים
במשך כ-1/2 שעה, תפיחה שניה ואחרונה
מכינים עוד ביצה טרופה עם כפית חומץ וכפית שמן, 1
כפית סילן וקורט מלח. מורחים בעדינות על פני החלות –
זורים שומשום/קצח
אופים בחום 220 מעלות ל-15 דקות – מנמיכים
ל-180 מעלות ל-15 דקות נוספת וזהו
מרכיבים
כוסות מים - נעימים
1.5
כפות שמרים -
יבשים
2
כוס סוכר ליום
יום, או 1/2 כוס סוכר לחגיגית
1/4
כף מלח
1
כוס שמן זית!
כן כן, לא חמאה
1/4
ביצים -
מקושקשות
2
כוסות קמח לבן מנופה + 1 כוס
קמח לבן לקימוח
5
טימין,
רוזמרין, מרווה, חופן צימוקים
אם רוצים
חלה ליום יום ולשישבת בסגנון מינה
Spreads & Jams - ממרחים וריבות
הכנה
מעבדים כל החומרים במעבד מזון, את השמן להוסיף לאט
לאט
להגיע למירקם גס ואחיד
לטעום ולשפר טעמים
מאחסנים בצנצנת סגורה היטב במקרר
מגישים עם לחם ביתי
רכיבים
לרוב משתמשים בזיתים שחורים מסוג
קלמטה
אבל אפשר להשתמש בכל סוג זית מגולען, אשר יגוון את
פלטת הטעמים
זיתים
מגולענים
200-500 gr.
כפות צלפים –
שטופים
3
כפות שקדים
כתושים
2-3
פילטים אנשובי
אמיתי – גם 2-3 כפות רוטב דגים יספיקו
8
כוס שמן זית
3/4
שן שום כתושה
1
כף מיץ לימון
1
כפיות חרדל
דיז'ון
2
כפית עלי
תימין
1
כף פטרוזיליה
קצוצה
1
טפנאד – ממרח זיתים
בסיגנון מינה
הכנה
מגרדים את קליפות התפוז והלימו
מחלקים ל-4 ופורסים לפרוסות דקיקות
מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה,
מבשלים כ-5 דקות
יש לחזור על פעולה זו 3 פעמים, בכל פעם מסננים את
המים ושופכים, בסיום מסננים היטב
באותו הסיר מסדרים שכבות של תפוזים, לימון, גרגרי הל
,מרווה וסוכר, מוסיפים את המים וגרד הלימון
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מבשלים כשעה עד שעה
ועשרים דקות, עד שהמרקחת נעשית צמיגה על גבי הכף
מוסיפים את מלח הלימון, מיץ הלימון והברנדי
מביאים שוב לרתיחה
מבשלים עוד כחמש דקות
מוזגים לצנצנות: כ-5 צנצנות ריבה קטנות או 3 צנצנות
גדולות
סוגרים מיד
משאירים במשך מספר שעות על גבי השיש
לאחר מכן רצוי לשמור במקרר
מרכיבים
קילוגרם
תפוזים בשרניים
1
לימון
1
סוכר
1 Kg
כוס מים
מסוננים
1/2
כפית גרד
לימון
1
מיץ מ 1 לימון
כפית מלח
לימון
1
כפית ברנדי
מלח
קורט
גרגרי הל
שלמים
3
עלי מרווה
קצוצים
2
ריבת תפוזים בייתית בנוסח מינה
הכנה
בסיר נירוסטה
מניחים לסירוגין גזר מגורר, צימוקים, גרד לימון, גרד
תפוז וסוכר
מעל הכל יוצקים את המיץ והקוניאק
מביאים לרתיחה
מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר האפשרית
למשך שעה עד 1שעה וחצי
מעבירים לצנצנות
סוגרים היטב - מקררים על השיש במשך מספר שעות
מעבירים למקרר
מרכיבים
קילוגרם
גזר טרי טרי - מקולף ומגורר דק
1
קילוגרם סוכר
1
תפוז - סחוט
למיץ
1
לימון - סחוט
למיץ
1
כף גרד תפוז
1
כף גרד לימון
1
מלח
קורט
צימוקים – רק
אם אוהבים
חופן
כף קוניאק
1
ריבת גזר בייתית בנוסח מינה
הכנה
מורטים את עלי הכותרת של הוורדים כולל אבקנים
שוטפים בעדינות, מסננים
מעבירים לסיר נירוסטה
מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון, כותשים יחד עם כלי
מעץ
המתאים ביותר, מכשיר ידני למיצוי לימון בעל
חוד ושוליים משוננים מעץ
הסוכר מקבל את גוון הוורדים
מוסיפים: מים, גרד לימון, קוניאק ובוחשים
מעט, מביאים לרתיחה
מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר האפשרית – לא
מכסים
מבשלים כ-1 שעה עד 1:20 טועמים בעדינות -
במידת הצורך מוסיפים מלח לימון - רתיחה נוספת
וסגירה
הריבה מוכנה כאשר מתמצקת מעט – נותר פס ריק
על גבי טיפה בצלחת מעבירים לצנצנות מעודנות – סוגרים
– מצננים כשעה ומאפסנים במקרר
מרכיבים
עלי כותרת
מ-4 וורדים ריחניות – כאלו
שגדלות בחצר הבית בלבד
קילוגרם סוכר
1
לימון
- סחוט למיץ
1
כף – גרד
לימון
1
כוסות מים
מסוננים
2
כף קוניאק
1
מלח
קורט
כפית מלח
לימון - אם
יש צורך
1/4
ריבה לנשים ענוגות
ריבת ורדים - עלי כותרת בנוסח מינה
כמות המתקבלת: 5
צנצנות ריבה קטנות של 350 מ"ל
או 3 צנצנות גדולות של כ-500 מ"ל
הכנה
מניחים בסיר כבד,1 כוס סוכר, מפזרים מעל כפית גרד
לימון, מפזרים מעל 1/3 מכמות התותים
ממשיכים בסידור הנ"ל לסירוגין עד גמר כמות המרכיבים
יוצקים מעל את מיץ הלימון והברנדי
מביאים לרתיחה - יש להשגיח שלא יגלוש
מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר האפשרית. לא
מכסים
מבשלים במשך כ-1 שעה עד 1:20 – עד שמירקם הריבה הופך
צמיגי על גב כף
מכפים את הקצף הנוצר
ממתינים כ-10 דקות - מוזגים לצנצנות
סוגרים היטב – לאחר כ-1 שעה - ניתן ורצוי
לשמור במקרר
בסיר כבד
מערבבים כל המרכיבים מביאים
לרתיחה מנמיכים
להבה לקטנה ביותר האפשרית – לא מכסים מבשלים
כ-1 עד 1:20 ש' - מצננים, מעבירים לצנצנת סגורה,
שומרים במקרר הריבה מוכנה כאשר הופכת
צמיגית
מתאימה למריחה על גבי לחמים מיוחדים ליד גבינות
"ריחניות", פטה וכדו מאוד מתאימה ליד כבד העשוי בכל
דרך שאוהבים מתאימה
ליד פירה תפוחי אדמה וסתם לאיזון טעמים בין מתוק למלוח
מרכיבים
קילוגרם בצלים יבשים,
אפשר לבן או אדום, קלופים ופרוסים דק
1
כוסות סוכר
1-2
כפית מלח גס
1
כפית פלפל
שחור - גרוס דק
1/2
כפית אגוז
מוסקט מגורר
1/8
כף עלי
רוזמרין קצוצים
1
כף שורש
ג'ינג'ר קצוץ
1
כפית עלי
מרווה קצוץ
1
כף חומץ
1
כף קוניאק או
יין אדום יבש
1
ריבת בצל בסגנון מינה
Salads - סלטים
אופן ההכנה:
צריך להתחיל לפחות שעתיים לפני הגעת הסועדים
להניח מגש באמצע התנור, במצב תנור לחמם ל-220 מעלות
יש לשטוף את הסלקים, לקצוץ את הגבעולים שלהם לאורך
סנטימטר לפחות, לעטוף אותם בניר אלומיניום בשלשות.
כשהתנור מגיע לטמפרטורה להכניס לתנור ל-75 דקות
בקערה יש להקציף יחד את השמן, הלימון, הבצל הקצוץ,
המלח והפלפל הטחון לפי טעם. להעביר לקערת סלט רחבה
יחסית
לנקות ולקלף את שורש הסלרי (אם זה גדול אז מספיק אחד
בלבד) לחתוך לגפרורים ולזרוק לקערת הסלט
לערבב היטב עד שהכל מכוסה ברוטב הסלט המוכן - זה
ירכך את שורש הסלרי - לכסות בניילון והשאר בחום החדר
בחמסין כשהחדר לא ממוזג יש להכניס למקרר
לקלף ולחתוך את הקולורבי והצנון גם לגפרורים ולשים
בצד
כשהזמזם של התנור מודיע לכם שה-75 דקות הסתיימו נא
לקום מהמחשב ולחזור למטבח, להוציא בזהירות את הסלק
העטוף בניר אלומיניום מהתנור - קודם תוודאו שאין
נזילה מאיזה חור בניר הכסף [אחרת בן/בת הזוג יכעסו
על הליכלוך הנוצר], פיתחו את עטיפת הניר. כשהסלק
התקרר מספיק כדי לא לגרום לכוויות, החליקו את הקליפה
והגבעולים מהבשר של הסלק, חיתכו לגפרורים וזירקו
לקערה
הוסיפו גם את הקולורבי והצנון לקערה וערבבו הכל מבלי
לשבור את הגפרורים כסו והשאירו בחוץ לעוד שעה או עד
להגעת האורחים
לטעום: אם חמוץ הוסיפו קצת מלח, אם מתוק הוסיפו
לימון, ואזנו עם פלפל טחון
עד לפה אפשר להכין את הסלט יום לפני והכניס מכוסה
למקרר
לפני ההגשה יש לקלות במחבת את אגוזי המלך,
מותר לשרוף רק מעט מאוד מהאגוזים, לצנן ולפזר מעל
הסלט
להנות מהסלט הבריא
החומרים:
מנה ל-6
קג סלק, זה
בערך 6 קטנים והם עדיפים על גדולים
1
קג שורש סלרי
0.5
קג
קולורבי - לא חובה
0.5
צנון
גדול - הכי טוב ירוק, אם אין אז שחור גם
זה לא חובה